Anttolanhovi

Art & Design huvilat

Art&Design Villat – suomalaista designia, taidetta ja arkkitehtuuria

Anttolanhovi järjesti keväällä 2006 nuorille arkkitehtiopiskelijoille suunnittelukilpailun, jonka tuloksena Saimaan rantaan, aivan Anttolanhovin viereen rakennettiin v. 2008 seitsemän (7) omarantaista Rantahuvilaa ja 12 rinnehuvilahuoneistoa kuudessa rinnehuvilaparitalossa.
Suomalainen design, taide ja arkkitehtuuri yhdistyvät näissä korkealaatuisissa Art&Design Villoissa ainutlaatuisella tavalla ammentaen voimansa Saimaan lumoavan kauniista järviluonnosta ja neljästä vuodenajasta.

Arkkitehtien haasteena oli huviloiden muodon löytäminen rinteisessä maastossa. Lopputuloksena nuorten arkkitehtien Emma Johansson ja Timo Leiviskä suunnittelemat Luonnon syli-huvilat ja Lyhdyt-huvilat sulautuvat ympäröivään maisemaan ja luonto tulee erottamattomaksi osaksi arkkitehtuuria.

Eturivin nykytaidetta vuodesta 2003

Suomalainen ja kansainvälinen nykytaide oli osa Anttolanhovia vuodesta 2003 vuoteen 2009, jolloin HoviArt-kesänäyttely järjestettiin. Vuosittain järjestetty näyttely tarjosi laajan katsauksen kansainväliseen nykytaiteeseen ainutlaatuisissa puitteissa: teokset oli ripustettu näytteille Kartanon vanhoihin maalaisrakennuksiin, kuten talliin, sikalaan, navettaan, myllyyn, meijeriin ja sepänpajaan. Näyttelyn taiteellisena johtajana toimi alusta alkaen taiteilija Kari Cavén.
Art&Design Villojen taide on luonteva jatko HoviArt-tapahtumalle, jossa huviloiden taiteilijat ovat kaikki olleet mukana teoksillaan.

Huvilataiteilijat:
  • Kuvanveistäjä Kari Cavén on HoviArt –kesätaidenäyttelyn kuraattori ja Anttolanhovin taiteellinen johtaja. Lukuisten kotimaisten näyttelyiden lisäksi Cavénin teoksia on esillä ulkomailla, esimerkiksi Venetsian biennaaleissa.
  • Kuvanveistäjä Kaarina Kaikkonen tunnetaan mittavista takkiteoksistaan, joista kuuluisin lienee Helsingin tuomiokirkon portaille kesällä 2000 rakennettu teos Tie.
  • Kuvataiteilija Marika Mäkelä tunnetaan parhaiten ekspressiivisenä värimaalarina ja graafikkona. Pitkän uran tehnyt ja tunnustettu taiteilija on saanut mm. valtion kuvataidetoimikunnan palkinnon kahdesti.
  • Kuvataiteilija Teemu Saukkonen on läpimurtonsa jälkeen 80-luvulta alkaen ollut aktiivisesti mukana näyttelytoiminnassa. Saukkosen teoksia on kymmenissä kokoelmissa kaupunkien ja museoiden omistuksessa.
  • Hanna Vahvaselkä on mikkeliläinen kuvataiteilija, jonka pääasiallinen työskentelymateriaali on puu yhdistettynä muihin materiaaleihin. Vahvaselän töitä on päätynyt useisiin kokoelmiin.
  • Rauha Mäkilä on laajalti huomioita ja kiitosta saanut nuori kuvataiteilija. Mäkilän omaleimaiset maalaukset kuvaavat aikansa populaari- ja nuorisokulttuuria leikillisellä tavalla.
  • Kuvanveistäjäksi valmistunut Antti Keitilä tunnetaan kauniista ja ainutlaatuisista maisemamaalauksistaan. Keitilän töitä on Kiasmassa, Helsingin ja Oulun kaupungin taidemuseoissa sekä Suomen valtion ja Wihurin säätiön kokoelmissa.
  • Kuvataiteilija Johanna Ilvessalon teoksia on ollut esillä valtakunnallisesti merkittävissä taidegallerioissa ja ollut mukana kuvataiteen kansainvälisessä toiminnassa. Ilvessalo on saanut Suomen taideyhdistyksen dukaattipalkinnon vuonna 1994.
  • Valokuvaaja Jussi Tiainen on erikoistunut arkkitehtuurin ja kuvataiteen taltioimiseen. Hänen kuviaan on useissa arkkitehtuurin kuvajulkaisuissa. Tianen kuvasi vuosittain myös näyttelykirjoissa julkistut HoviArt –taidenäyttelyn teokset.